Judith Buursema Grave

Judith Buursema-Grave

GZ-Psycholoog (BIG 19925503625)

In ons leven maken we allemaal ingrijpende gebeurtenissen mee en ervaren we betere en minder goede periodes. Soms kunnen we hierin vastlopen en hebben we hulp nodig wanneer klachten niet overgaan of als we steeds tegen dezelfde patronen aanlopen.

In mijn werk vind ik het belangrijk om jouw verhaal en hulpvraag centraal te stellen en tegelijkertijd wetenschappelijke inzichten in de behandeling te integreren om effectief te kunnen werken aan de klachten. Hierbij maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT).
Dit betekent dat ik vanuit een kader werk waarin ik kijk naar hoe iemand geboren is (aanleg/temperament), in welk nest iemand is opgegroeid, hoe iemands persoonlijkheid is ontwikkeld en welke klachten er op dit moment spelen. Dit in de context van belangrijke levensgebeurtenissen.

Afhankelijk van deze factoren en jouw hulpvraag, zullen we samen beslissen waar de focus ligt in de behandeling. Bij angst en traumagerelateerde klachten maak ik vaak gebruik van EMDR. Spelen er terugkerende klachten en/of patronen die samenhangen met overwerkte pijn vanuit het verleden, dan werk ik ook wel met schematherapeutische interventies.

Mijn naam is Judith Buursema Grave. Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland en ben in 2015 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (Master Klinische Psychologie). Inmiddels woon ik meer dan 10 jaar in Nederland en sinds drie jaar weer in Nijmegen, samen met mijn man, onze zoon en hond.

Mijn eerste werkervaring heb ik opgedaan in een GGZ instelling, waar ik onder andere op een angst- en stemmingspoli heb gewerkt. Daarnaast heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan. De GZ-opleiding volgde ik ook binnen een GGZ instelling. Daarin deed ik ook ervaring op in de neuropsychologie en werkte veel met mensen met zowel psychische als lichamelijke klachten.
Na de GZ-opleiding ben ik, na een mooie wereldreis, begonnen als vrijgevestigde psycholoog in een groepspraktijk. Sinds april 2022 werk ik naast de groepspraktijk ook samen met mijn collega Dineke Mast. Ik werk hier vooralsnog op de vrijdagen.

Heb je het idee dat mijn werkwijze past bij wat jij nodig hebt? Dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op deze website.
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van behandeling door de zorgverzekeraar, heb je een geldige verwijsbrief nodig van de huisarts.
Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars en behandel zowel kortdurend voor milde tot matige problematiek als langer durend bij problematiek die om intensievere behandeling vraagt.

Ik behandel de volgende problematiek: Angstklachten, trauma gerelateerde klachten, stemmingsklachten, ADHD, psychosomatische klachten, slaapproblemen, milde eetproblematiek, stressklachten en persoonlijkheidsproblematiek.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact op.

“In mijn werk vind ik het belangrijk om jouw verhaal en hulpvraag centraal te stellen en tegelijkertijd wetenschappelijke inzichten in de behandeling te integreren om effectief te kunnen werken aan de klachten”.

Samenwerking

Intervisiegroepen en samenwerkingsverbanden

De praktijk heeft verschillende intervisiegroepen en samenwerkingsverbanden met andere therapeuten. Tevens ben ik aangesloten bij Stichting 1np. Dit is een landelijk netwerk van professionele hulpverleners die gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg bieden. Gedurende de behandeling kan er indicatie zijn om een medebehandelaar of psychiater bij de behandeling te consulteren of betrekken. U kunt bijvoorbeeld denken aan een Psychomotorisch Therapeut (PMT), Haptotherapeut of Danstherapeut. Deze optie wordt uiteraard eerst met u besproken.

In het pand waar de praktijk zich bevindt zijn tevens andere disciplines aanwezig. Samenwerking of verwijzing is mogelijk. Denk aan mindfulness, fysiotherapie of (sport)diƫtisten.
zie salonsuites.nl

English

Het is mogelijk gesprekken in het Engels of Duits te voeren.
If needed, sessions can be done in English / Ich biete auch therapie auf Deutsch an.

Meld u aan voor een afspraak of neem contact op

Maak een afspraak of neem contact op